A legőrültebb vízi csúszdák Magyarországon

Ha azt mondjuk nyár, ez szinte egyet jelent a kánikulával és azzal a törekvéssel, hogy feltétlenül vízparton, vízben hűsölve töltsük el a szabad hétvégéinket. Azonban ez nem csak egy természetes vízpartot jelenthet.

A hazai élményfürdőkben akár szörf- és raftingpályákat, csúszdaparkokat is találunk, melyek a legnagyobb örömünkre rengeteg újdonsággal bővültek – különösen az elképesztő csúszdakreációk terén -, melyekből most összeválogattuk az 5 legextrémebb típust.

Ingacsúszda

Talán egy kötöttpályás bungie-jumpinghoz hasonlíthatnánk azt az élményt, amikor az ingacsúszdáról egy gumicsónakban ülve 50km/órás sebességgel leszáguldunk, majd ismét és ismét, amíg el nem fogy a sebesség. Elképesztő!

Az ingacsúszdát Cegléden kipróbálhatjuk.

 Aqua Centrum Cegléd 
 

Kamikaze csúszda

Fejjel előre és hasalva száguldhatunk hihetetlen sebességgel egy vízi szán segítségével a kamikaze csúszdán. A szimplán egyenes, de annál inkább adrenalin tolulást eredményező pálya végeztével a vízbe csapódás jelenti a kamikaze feladatának teljesítését.


 Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Kamikáze csúszdákat találunk például Szegeden.


UFO csúszda

Ez a félig nyitott, félig zárt csészealj körbe-körbe forgatja az embert, mintha egy gigantikus lefolyóba esett volna, és a végén egyszerűn „beleköpi" a medencébe.

Az UFO csúszdát Mogyoródon tudjuk kipróbálni.


A fotót az Aquaréna az igazi aquapark, Mogyoród! szíves hozzájárulásával használtuk fel.


Toronycsúszda

272 méter hosszú, kanyargó toronycsúszdát is találunk Magyarországon, melyen kevesebb, mint 1 perc alatt száguldhatunk le a legmagasabb pontról a medencéig. A sikítás garantált, az újrázás pedig magától értetődik.

A leghosszabb csúszdákat megtaláljuk például Budapesten.

A fotót az Aquaworld Budapest Élményfürdő szíves hozzájárulásával használtuk fel.
 


Versenycsúszdák

Egymással kelhetünk versenyre ezen a széles, osztott csúszdán, ahol egyszerre négy pályán indulnak a „versenyzők".

Indulhat az izgalmas verseny akár Hajdúszoboszlón.


A fotót az Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. szíves hozzájárulásával használtuk fel.