Top 5 bababarát szálláshely

Kisgyerekkel utazni, nyaralni nem a legkönnyebb műfaj. Főleg, ha a szülők is szeretnének kikapcsolódni, de azt sem akarják, hogy a gyermekük unatkozzon. Összeállításunkban olyan szállodákat ajánlunk, ahová a család apraja-nagyja egyformán visszavágyik.

A kiságy, az etetőszék, a bili,  a fürdetőkád, pelenkázó, bébiétel, -ital melegítési lehetőség mára a legtöbb helyen szerencsére már alapfelszerelésnek számít. A konnektorfedő (vakdugó), gyermekágynemű, WC-ülőke, lázmérő, bébiétel és -ital szintén komoly segítség a nyaraló családnak, s a legtöbb helyen már ezt is sikerült biztosítani.

Az sem árt, ha le tudjuk gyerekeink energiáját kötni, miközben szeretnénk valamilyen kényeztető kezelést igénybe venni. Gyerek- és bébimedencék csúszdákkal és színes játékokkal, játszószoba és gyerekfelügyelet, különféle foglalkozások, bábszínház és bohóc szintén nem elérhetetlen álom. Ha pedig csemeténk jobban érzi magát, nekünk is jobban esik egy-egy kényeztető kezelés.

TIPP! Érdemes megnézni egy magát bababarátnak tartó hotel oldalát, mi mindent biztosít az apróságok számára. Baba- és gyerekbarát hoteleket itt gyűjtöttük össze >>

5 igazán jó példát mutató szálláshely

Kolping Hotel Spa& Family Resort****

A Kolping Hotel minden család vágya. Olyan különlegességek is megtalálhatóak, mint például gyerekételek allergiásoknak. Ilyen például a  tojásmentes palacsinta, lisztmentes süti és cukormentes puding. A még szoptató kismamáknak és gyermekeiknek tejserkentő teákkal és baba thai masszázzsal kedveskednek. A kicsik biztonságát bébiőr és leesésgátló vigyázza. A gyerekeket három korcsoportra osztják. 15 animátor foglalkozik velük szervezett programokon reggeltől estig, párhuzamosan több helyszínen.

Családi programok és erdei kalandpark, mászófal, trambulinok, íjászat és pedálos gokartok és még sorolhatnánk… A cél az, hogy ne csak élményekben gazdagodjunk, hanem mégjobb szülőkké váljunk. Ebben segítenek az olyan, szülők számára szervezett programok, mint a ringató foglalkozások. Gyerekdalokat, mondókákat és egyszerű játékötleteket leshetünk el - hiszen a zenei nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Még a legedzettebb apukák és anyukák is fejlődhetnek, például a "Beszélj úgy, hogy..." szülői kommunikációs tréningen vagy a Léghajó kurzuson. Az utóbbin megtanulhatjuk, hogyan ítélhetjük meg, hogy súlyos-e a gyermekünk állapota baj esetén vagy hogyan csillapíthatjuk a lázat hatékonyan.

Eközben a felnőttek wellness kezeléseken lazíthatnak, a nagyszülők pedig egészségmegőrző programokat próbálhatnak ki. Sőt létezik olyan akció is, melyben a nagyi ingyen nyaral a családdal.

Hunguest Hotel Pelion****superior

Pinocchio Club nevű óvodában nemcsak gyerekfelügyeletet vállalnak, hanem változatos programok szórakoztatják a gyerekeket. Asztmás gyerek, szénanáthás anyuka: az egész család együtt gyógyulhat a hotellal közvetlen összeköttetésben lévő gyógybarlangban, ahol a kúrákat szakorvosok felügyelik. Az előzetes vizsgálatokat akár a hotel gyógyászatán is elvégeztethetjük. Légzőterápia, fizioterápia és mozgás alkotja a gyógyítás gerincét.

Oxigén Hotel**** & ZEN Spa Noszvaj

Az ország keleti felében, gyönyörű erdei környezetben fekvő szálloda igazi gyerekparadicsom. Babákra is jól felkészült, viszont a nagyobbak sem unatkoznak itt: számítógépes játékok, darts, csocsó, ping-pong asztal, játszótér, játszósarkok, roller, KRESZ biciklipark, trambulin, kosárpalánk, kalandpark. A szülők a Zen Spa-ban vezetett meditáción, japán teaceremónián, szaunaprogramokon és különféle kezeléseken töltekezhetnek.

Lifestyle Hotel Mátra****superior

Az Északi-középhegység szívében, Mátraházán található nyugodt hegyi környezetben. Alapfelszereltségével minden kisgyerekes család számára örömmé varázsolja a nyaralást. A Kis Gida Játszóházban animátorok foglalkoznak a kisebbekkel is. Ezen kívül számos játékos program köti le a gyerekeket: vízhez szoktató, készség- és képességfejlesztő játékokkal történő mókázás a vízben, kézműves foglalkozások, gyerektorna vízben, szabadban és benti térben: készség és képességfejlesztő a gyerekek harmonikus fejlődésére. Az életmódszállodában a felnőttek sem unatkoznak: a nordic walking sétától a női önvédelem alapjai a gyakorlatban mozgásokon keresztül az egyedi szemléletű wellness-szolgáltatásokig minden elérhető. A meditációs szobában jóga és chi kung is kipróbálható.

Hunguest Hotel Forrás****superior

Jelen válogatásunkban azért is szerepeltetjük, mivel az ország egyik legnagyobb fürdőkomplexumával, a Napfényfürdő Aquapolisszal nőtt egybe. Mind a hotel, mind a fürdőbirodalom igazán megér egy utazást kisgyerekesek számára. A fürdőzésben megfáradt család a kicsikre is igazán felkészült szálláshelyen pihenhet.