Szépségápolás, kívülről

A modern kozmetika szerint érdemes és könnyebb a ráncok kialakulását hátráltatni, mint eltüntetni. A különféle krémek, tisztítók és pakolások már a tinédzser korosztálynak is ajánlottak, míg később tovább bővülhet a kezelések köre, azonban az idő múlása és az életmódunk meglátszik a bőrünkön. A külső kozmetikán kívül létezik belső kozmetika is, mely alatt az egészséges életvitelt értjük, ide tartozik a megfelelő táplálkozás, a kielégítő éjszakai pihenés, a testmozgás, a friss levegő és a mértékletes napozás. Így hiába veszünk igénybe sokféle arcápoló kezelést, ha életmódunkra nem ügyelünk. Kozmetikumok használatánál a minél természetesebb anyagokból készülőket javasoljuk, és bátorítjuk Önöket, hogy próbálják ki a magyar márkákat is.

7 leggyakoribb arckezelés, melyek hotelekben is elérhetők:

Arcmasszázs:  Letisztítás és peelingezés után a bőrtípusnak megfelelő krémmel történő masszázs feltölti a fáradt bőr, kiváló stresszoldó és mélyhidratáló.
 
Mikrodermabrázió: A bőr felső rétegének eltávolítása vákuum segítségével. Fokozza a kollagén termelődést, serkenti a sejt újraképződést és regenerációt.
 
Peeling: A krémekben és gélekben található finom csiszolószemcsék segítségével választják le és radírozzák le a felső bőrrétegek elhalt bőrpikkelyeit. A bőrkép finomabbá válik, amely következtében növekszik a magas értékű ápolószerek iránti felvevőképessége
 
Thermo (vasaló): A kezelőfej vagy az álarc segítségével a bőrfelületet felmelegítjük. Hő hatására a pórusok kitágulnak, ezáltal a bevinni kívánt hatóanyag könnyedén felszívódik. Pozitív mellékhatásként vérbőség lép fel, ezáltal fokozottabb lesz a tápanyagfelvétel. 
 
Ultrahang: Az ultrahang fülünk számára hallhatatlan hangrezgés. A kezelőfejben lévő kerámia másodpercenként 800.000-1.000.000 rezgésszámot ad le. Ezek a hanghullámok tologatják, ütögetik a bevinni kívánt hatóanyagot. Eközben finom, szöveti masszázs jön létre, mely jótékonyan hat a szöveti struktúrára, javítja a keringést, relaxál, nyugtat.
 
Vapozon: Az arc-gőzfürdő egyik formája. Egy finom fúvóka osztja el a gőzt az arc felületén, hogy intenzívebbé váljon a bőr mélységi tisztítása, fellazuljon a szaruréteg és megnyíljanak a pórusok. A szennyeződések ezt követően jelentősen könnyebben és fájdalommentesen lesznek eltávolíthatóak. A legújabb fejlesztés a vapozon területén: a gőz ózonnal történő dúsítása helyett modern eszközök esetén gyógyfüves csomagokat helyezhet be a kozmetikus, amelyek a bőr és a lélek számára ellazító és nyugtató illatot árasztanak, mint például a hársvirág vagy a kamilla.
 
Vio: Tisztítás utáni fertőtlenítő, pórusösszehúzó, sebgyógyító eszköz.
 
Ezeket a kezeléseket célszerű arcmasszázzsal, alap- vagy komplett kezelésekkel kombinálni.
 
Számos magyar  wellness turisztikai szolgáltató ajánlata között böngészhetünk, egy-egy eltöltött hosszú hétvége és nyaralás során nemcsak kívülről szépülhetünk meg, hanem tippeket kaphatunk a helyes életmódra is.