Sört a bőrre: sör-wellness

Világos, félbarna, meggyes, citromos….reneszánszukat élik a kézműves, magyar sörfőzdék. Ugyan ki gondolná, hogy a sör nemcsak kellemes toroköblítő, hanem külsőleg alkalmazva jótékony hatású a bőrre, hajra.

Ókortól fogva ismert a sör egészségre és bőrre kifejtett pozitív hatása, például Egyiptomban már nem csak gasztronómiai értéke miatt készítették el.
A „folyékony kenyér"  a nagy sörivó nemzeteknél - mint Belgium, Németország vagy  Csehország - kiváltképp kedvelt arc és hajpakolásként is olyannyira, hogy a sörfőzde közvetlen szomszédságában kozmetikai célú intézményt is fenntartanak. (Ez ugye a párkapcsolatok szempontjából sem utolsó.)

Azért hazánk sem marad el a kellemest a hasznossal összekötő sörkúrák terén, ahogy arra később konkrét példákat is hozunk majd. Előbb azonban lássuk, mit is ad nekünk a sör - külsőleg?

TIPP! Aki inkább a bort kenné a hajára, kattintson ide>>

Mi a titka?

A sör B- vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag.

Sörélesztő csökkenti a bőr túlzott zsírosodását. A sörben lévő maláta biztosítja vitamingazdagságot, míg a komlót - jellegzetes ízvilágán felül - nyugtató- és altatószerek készítéséhez is alkalmazzák. A sörös kezelésekhez vagy magát a sört vagy komló- és sörélesztőkivonatot és B-vitamint tartalmazó készítményeket használnak.

Házilag is alkalmazhatjuk, hajöblítőként, ragyogóvá varázsolja a hajat vagy ideális bőrápoló fürdőként téli napokon. Ha még sem szeretnénk otthon ezzel bíbelődni, akkor kerekedjünk fel, mert  országszerte wellness hotelekben, day spaban tesztelhetőek ma még jobbára fürdő, masszázs formájában, de remélhetőleg gyarapodni fog a kipróbálható kezelések választéka.

Abacus Wellness Hotel

A hotelben egy sörterápiás programon vehetünk részt, nemcsak nőknek, hanem férfiaknak is ajánlott, mivel egy üveg sörrel zárul.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget

Danubius Hotelek gastro-wellness® programján belül  tesztelhető a Keserédes sörös masszázs és fürdő. Az előbbit egy  különleges sörös masszázsolajjal végzik, bőrregeneráló hatásának köszönhetően megnyugtatja a napcserzette bőrt, sőt elősegíti például az ekcéma kezelését is. A habos sörfürdő keserédes illata miatt is különleges.

Magnolia Day Spa

Sörös csomag: relaxál, hidratál és táplálja a bőrt. Érzékeny bőrűeknek is ajánlják a Magnólia Day Spa-ban a speciális mandula-, napraforgó olajokat és a komlókivonatot tartalmazó masszázsolajjal végzett kezelést. Sörfürdővel is kombinálhatjuk, mely kiváló fáradtságra és stresszoldásra.

Ramada Resort Aquaworld Budapest

Sörös masszázson kívül sörös wax masszázst próbálhatunk ki, mely egy speciális szappannal végznek. Végére a szappan teljesen feloldódik, az eredmény puha és sima bőr.

Thermal Hotel Visegrád

A 20 perces sörös fürdő igazi felfrissülés. A 90 perces sörterápiás csomag fürdőből, masszázsból és zárásképpen egy pohár sörből áll.