Selfness: a lelki megújulás

Még nem sokak számára ismert ez szó, selfness. Összefoglalónkban szó lesz az önismeretről, stresszoldásról, spiritualitásról, de azt is eláruljuk, hol lehet selfness-szel kapcsolatos szállást, programot, szolgáltatást foglalni Magyarországon, és mennyiért.

Dübörgő wellness mozgalom közepette jelent meg, egyesek szerint a wellnessből nőtte ki magát. Az biztos, míg a wellness megmaradt a testi és részben lelki jóllétnél, addig a selfness kifejezetten a lelki harmónia és tudatosság felől közelít. Életminőség-javító trend, fókuszban az önismerettel, személyiségfejlesztéssel. Célja a kiegyensúlyozott, magát és döntéseit felelősen vállaló, önmagával és környezetével szemben igényes és harmóniában élő személyiség.

Kezdetben pszichológusok, alternatív terapeuták fedezték fel először, tréningeket, életmódtáborokat szerveztek, és elkezdtek hotelekkel együttműködni. A selfness üzenete tehát a pozitív életfelfogás elsajátítása, az önismeret és a stresszmentes életvitel kialakítása.

A selfness a test frissítésén felül sokkal többel, magával a lélekkel is foglalkozik: középpontjában  a stresszoldó technikák elsajátítása, önismeret, személyiségfejlesztés áll, melyeket előadások, személyes beszélgetések során ismerhetünk meg. A kineziológiától a mandalakészítésen át a spirituális útkeresésig sok minden lehet egy selfness program témája, sőt olyan speciális előadások is léteznek, melyek egy probléma köré építkeznek, mint a: nőiesség, párkapcsolati problémák, stresszkezelés, asszertivitás kezelése vagy kérdése.

A test és a lélek ugyanakkor nem szétválasztható - mondják. Épp ezért a selfnesst gyakran kombinálják méregtelenítéssel vagy egészséges étkezéssel kapcsolatos tanácsadással, kóstolókkal, és aki már unja a teremben ülést, különböző sportprogramokon,  túrákon ismerkedhet a természet harmóniájával. Az alternatív terápiák - mint például a reiki, prana nadi - sem állnak messze a selfness szellemiségétől, sőt egy klasszikus értelemben vett gyógytényező, mint a gyógyvíz  Hévízen, is része lehet a selfness hét megújító, stresszoldó szeánszának. 

A szolgáltatások inkább holisztikus, egyedi csomagokat kínáló hotelekben/panziókban elérhetőek, melyekből még viszonylag kevés működik országszerte illetve nagyobb városokban vehetünk részt nem bentlakásos verzióban.

3 éjszakás csomag már akár 44.700 Ft-tól is elérhető tavasszal és ősszel, nem ünnepi időszakban.

TIPP! Elérhető már csak nőknek szóló program is, ez 13 életszakaszban mutatja be a női életút állomásait, és segít megérteni az különböző életszakaszokat. Csoportos foglalkozás során rádöbbenünk hasonlóságainkra, különbözőségeinkre a mozgás, a művészet és a pszichológia eszközeinek a segítségével.