Mozgásban: kelettől nyugatig

Magyar hotelek és fürdők számos sportolási vagy szabadidős vagy relaxációs programot kínálnak vendégeiknek. Így nem kell abbahagynia edzését vagy éppen belekóstolhat és megkedvelheti valamelyik mozgásformát.

A paletta színes, keleti és nyugati, meditatív vagy éppen dinamikus mozgásformák épp úgy megtalálhatóak, sőt fitnessterem, futópálya vagy uszoda is gyakori. 

Ajánljuk fürdő :: wellness szállodák :: wellness szállodák SZÉP kártyával :: gyógyszállodák :: gyógyszállodák SZÉP kártyával oldalainkat, ahol bátran kereshet a szolgáltatók által nyújtott lehetőségek közül.
Ezenkívül figyelmébe ajánljuk aktív időtöltés oldalunkat, ahol a kerékpáros túráktól  a kalandparkokig mindent megtalálnak.
 
Miért fontos a rendszeres testmozgás?
 
Először is egészségünk legjobb karbantartója: az egész szervezetre kedvező hatással van. A megfelelő terhelés nemcsak a mozgást végző izmokat erősíti, hanem javítja a tüdő és a szív működésének hatásfokát, a vérkeringést, s ezáltal az (sejt)anyagcserét is. Nagyon fontos azonban, hogy a rendszerességen a heti legalább két-három alkalommal végzett (45-60 perces) testmozgást értsük.  Megelőzhető és egyensúlyban tartható a cukorbetegség néhány formája, csökkenthető a magas vérnyomás, a zsírszövet mennyisége. A rendszeres testmozgás hatására mérséklődik a teljes koleszterinszint. Ugyanakkor sokunk életének velejárója, a stressz, mely levezethető rendszeres fizikai aktivitással.
 
Ez is érdekelhet