Indul a strandszezon!

Összeállításunkban az ország 4 szegletéből 2 fürdőkomplexumot és 2 aquaparkot szólaltattunk meg az induló nyári szezon kapcsán. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a vízi birodalmak képviselői hogyan látják a helyzetüket, a magyar fejlesztéseket és mit tudnak ajánlani a látogatóknak.

A fürdővilág sokat fejlődött az elmúlt években. Létesítmények korszerűsödtek, bővültek, alakulták át és Magyarországon is megjelentek a vízi élményparkok. Önök szerint mit tudnak kínálni az aquaparkok? Mennyire lehetnek versenyképes alternatívái a strandoknak?

Aquaréna az igazi aquapark, Mogyoród: A szezonálisan nyitva tartó aquaparkok, – tematikus vízi szórakoztatóparkok – jellemzően a csúszdaélményekre vannak kiépítve. A mogyoródi aquarénában az „sportmedence" hiányát kárpótolja a 26 csúszdapálya 1,5 kilométeres hosszúsága, a 9 medence, mely összesen 3500 m2-es vízfelülettel rendelkezik, de aki mégis úszni szeretne, azt megteheti a vízi élményelemekkel rendelkező medencénkben. A strandokon fordított az arány, a sportmedencékhez jó esetben egy-egy kis-, vagy közepes méretű csúszda áll a vendégek rendelkezésére, többnyire külön térítés ellenében. A strandokat gyakrabban választják rövidebb, míg a tematikus parkokat hosszabb, akár egész napos kikapcsolódásra. Egy tematikus park akár kedvezőtlenebb időjárás esetén is nyújt lehetőségeket. A fedett parkok esetében nincsenek kitéve az időjárásnak, viszont fizikai korlátai vannak az épületeknek, ezáltal a csúszdák számának és hosszának, így az élménynek.

AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark Zalaegerszeg: Az AquaCity egy kifejezetten a nyári szezonban nyitvatartó élménypark, ahol a család minden tagjának kínálunk szórakozási lehetőséget. 7,5 ha területen, több mint 6000 m² vízfelülettel rendelkezünk. Évről évre egyre nő a látogatószám, persze ehhez meleg nyár is kell.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.: Hajdúszoboszlón Aquaparknak nevezzük a csúszdaparkot, mely a 30 hektáros szabadtéri strandunk egy elkerített részén található és az Aquapark a strand kiegészítő szolgáltatása, ezért külön belépővel lehet igénybe venni. Az Aquapark a hazai és külföldi vendégek körében egyaránt népszerű.  A 12 méter magas indítótoronyból indulva kilenc különféle pályából választhatnak a nagy csobbanás szerelmesei. Az élményfürdőnk fedett, Aqua-Palace Élményfürdő a neve. A fedett  élményfürdőben is vannak csúszdák.  Az alapvető különbség tehát az, hogy nyitott, vagy fedett létesítményről van-e szó. A nyitott létesítmények (strand, Aquapark) csak szezonálisan üzemelnek, míg a fedett élményfürdő egész évben.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged: A Napfényfürdő Aquapolis-ban egy egész évben üzemelő beltéri élményfürdőt és csúszdaparkot, valamint egy nyári időszakban üzemelő strand részleget is találnak a vendégek. Mind a fedett, mind a szabadtéri részeken találunk vizes élményelemeket és csúszdázási lehetőséget.


Fiataloktól idősebbekig, mindannyian szívesen járunk fürdőkbe. Miért érdemes felkeresnünk a szabadtéri vízi parkokat?

Aquaréna az igazi aquapark, Mogyoród: Az aquarénában a család egész napos kikapcsolódást talál magának. A gyermekek a részükre kiépített gyermek medence- és vízi világban több csúszda közül választhatnak, illetve a gyermekjátszótér és telepített, árnyékot adó napernyők állnak rendelkezésre. A nagyobbak a csúszdapályákon, akár egymással versenyezhetnek illetve a 11 hektáros parkosított területen választhatnak kedvtelésükre akár a „strandos" sportolási lehetőségek közül.

AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark Zalaegerszeg: Az apróságok a bébimedencében pancsolhatnak, a nagyobbacskák már a kisebb csúszdákat próbálhatják ki a gyerekmedencében, vagy birtokba vehetik a játszóteret. A fiatal felnőttek, nagyobb gyerekek az óriáscsúszdák miatt érkeznek, a kevésbé adrenalin-függő családtagok részére élménymedencék állnak rendelkezésre. Aki megunta a csúszdázást, ha egyáltalán lehet ilyet mondani, akkor valamelyik strandröplabda-, kézi-, focilabda pályán játszhatnak. Időről időre változatos rendezvényekkel (például főzőverseny, koncertek, éjszakai bulik) szórakoztatjuk a látogatókat.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.: Ha egy család együtt érkezik a Hungarospa fürdőkomplexumba, akkor minden generáció megtalálja a neki megfelelő szolgáltatást. Az idősebbeknek a gyógyfürdőt és a TB által támogatott gyógykezeléseket ajánljuk, a fiatalabbaknak az Aquapark csúszdáit, a strand élménymedencéit. A család közösen fürdőzhet nyári főszezonban a strandon, főszezonon kívül az Aqua-Palace Élményfürdőben.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged: A négyévszakos vízivárosunk gyakorlatilag 4 részlegből áll. Élményfürdő + Csendes wellness + Gyógyászat + Strand. Kisgyermekes családok részére különböző beltéri és kültéri gyermekmedencék, baba-mama szoba, labirintusos játszóház vehető igénybe. Fiatal párok vagy a wellnesst kedvelő idősebb korosztály előszeretettel veszi igénybe a wellness szolgáltatásainkat. Mozgásszervi panaszokkal rendelkező vendégeink és általában az idősebb korosztály részére ajánlott a gyógyvízben való fürdőzés, hiszen a Dóra-víz magas ásványianyag-tartalma jótékony hatással van a szervezetünkre.
 

Honlapokat böngészve nem könnyű a választás. Melyek a legkedveltebb szolgáltatások?

Aquaréna az igazi aquapark, Mogyoród: A tapasztalat, hogy a belépő megfizetésével egész napos csúszdapark használatot vásárolnak a vendégeink, elsősorban ezért érkeznek hozzánk. A szezonban nagy sikernek örvend a diák szerda, mely alkalommal népszerű hazai előadók tartanak egy közönségnapot nálunk, amikor nem csak a művészetüket mutatják be, hanem közös élményként csúszdázni, beszélgetni és sportolni is lehet velük. Hasonlóan kedvelt a hétvégi „vár a nyár" party sorozat, amikor DJ Dominique (Várkonyi Attila) belemelegítő zenét és animációt szolgáltat az élménymedence színpadán. Vasárnaponként vízi zumba party mozgatja meg a közönséget.

AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark Zalaegerszeg: Látogatóink számára legnépszerűbbek a csúszdák. Az éjszakai fürdőzés, strandpartik a fiatalokat vonzák, az egész napos rendezvények mindenkit megmozgatnak.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.:  A strandon a hullámmedence és a mediterrán tengerpart a sláger, az Aquaparkban a 4 pályás versenycsúszda, az Aqua-Palace Élményfürdőben többek között  a szörf és a szauna szeánszok.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged:  Legkedveltebb szolgáltatásaink közé tartoznak a csúszdák, szám szerint 13 (9 beltéri és 4 kültéri), összesen 1000 méter hosszúságú pályán kereshetnek szórakozást és kalandot a fürdővendégek. Szintén népszerű a csendes wellness,

ahová csak 16 éven felüliek léphetnek be. Míg a jól felszerelt Baba- mama világ a kisgyerekes családok körében vonzó, addig a nagyobbakat a négyszintes labirintusos játszóház hozzá lázba.