Szigetvár – Magyarország 17. minősített gyógyhelye

Minden gyógyhelyünk különleges a maga nemében, de Szigetvár fürdőjének mégis különös hangulatot kölcsönöz, hogy medencéi éppen azon a területen épültek, ahol egykor történelmünk nagy csatái zajlottak. Szigetváron minden kő a múltat idézi. Az egészségturizmus jelentőségét jelzi az a tény is, hogy az elmúlt két évben a korábbi 13-ról 17-re nőtt a magyarországi minősített gyógyhelyek száma. Ezt megelőzően utoljára 1984-ben kért település gyógyhellyé minősítést. Akkor Gyula kapta ezt meg, majd hosszú szünet után 2012-ben Sárvár kérte a minősítést. Sárvárt követte Mezőkövesd és Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, a legújabb gyöngyszem pedig a Gyógyító Magyarország térképen Szigetvár.
Bővebben

Mezőkövesd, a matyóföld

Mezőkövesd az Észak-Magyarországon, a Bükk-hegység lábánál fekvő kisváros, mely két páratlan kinccsel is rendelkezik: az egyik a népművészete – a matyók öröksége -, a másik a gyógyvize.
Bővebben

Debrecen: cívis város mediterrán fürdővel

Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városát időnként „a kálvinista Róma" néven vagy „cívisváros"-ként emlegetik. "Huszárosan" épült fürdőjét a Nagyerdőn, pihenőövezetben találjuk, gyógyvízét pedig az olajfúrás balsikerének könyvelhetjük el. Debrecen gyógyhely, fürdője pedig folyamatosan szépül és fejlődik. Összeszedtük a legérdekesebb történeteket és tudnivalókat.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Aktualitások, friss hírek

Az indiai ayurvéda Magyarországon

Magyarországon is egyre népszerűbbek a keleti egészségmegőrző, betegségmegelőző technikák, kezelések és étrendek alkalmazása. A felkapott kínai és thai módszerek mellett, meg kell ismerkednünk az indiaiak titkával is, az ayurvédával.

Dunántúl: wellness, bor, golf

A Dunántúl termálvizekben igen gazdag, értékes gyógyforrások sora tör fel a területén. Kedvező természeti adottságainak köszönhetően már a kő-, réz- és bronzkor idején is lakott volt. A kelták is megtelepedtek ezen a vidéken, a Római Birodalom határai az Kr. u. I. században a Dunáig nyúltak, ezen belül terült el Pannónia tartomány.

Több

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább