A Rudas az első 5 csillagos gyógyfürdőnk

Ha Magyarország kiemelkedő adottságait nézzük, akkor elsősorban a gyógyvizei, fürdői jutnak az eszünkbe, hisz bárhova tekintünk is hazánk térképén, gyógy-és termálvizeket, fürdőket találunk. Amikor belépünk egy magyarországi fürdőbe, érdemes figyelnünk, hogy hasonlóan a szállodákhoz, milyen minősítéssel rendelkezik, azaz hány csillagos fürdőben járunk éppen. Ez a minősítés garantálja a fürdővendégeknek a minőségi szolgáltatást és környezetet.
Bővebben

Wellness élmény a Rudas fürdőben

Ha a Rudas Fürdő neve felmerül, akkor az ember rögtön arra gondol, hogy ez egy gyógyvizű medencékkel rendelkező jellegzetes török fürdő, ahol még mindig meg van annak a hagyománya, hogy bizonyos napokon csak a férfiak, más napokon csak a hölgyek léphetnek be a fürdőbe. Ha viszont most úgy határoznánk, hogy a Rudast választjuk kikapcsolódásunk helyszínéül, igen csak meglepődnénk, milyen kép is várja az odaérkezőket.
Bővebben

Debrecen: cívis város mediterrán fürdővel

Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városát időnként „a kálvinista Róma" néven vagy „cívisváros"-ként emlegetik. "Huszárosan" épült fürdőjét a Nagyerdőn, pihenőövezetben találjuk, gyógyvízét pedig az olajfúrás balsikerének könyvelhetjük el. Debrecen gyógyhely, fürdője pedig folyamatosan szépül és fejlődik. Összeszedtük a legérdekesebb történeteket és tudnivalókat.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Gyógyhelyek magyarországon

Lillafüred gyógyító barlangja

Nem csak a gyógyulni vágyóknak ajánljuk Lillafüredet, hanem azoknak is, akik csendre és romantikára vágynak. Magyarország egyik legbájosabb, legszebb természeti környezetben fekvő települése ez, ami a Bükk-hegység keleti részén, a Szinva- és a Garadna-patak találkozásánál, a Hámori-tó mentén fekszik.

Hévíz és a csodatévő tó

Nevezhetjük egy óriás asszony fürdőkádjának, a legenda szerint azonban a Szent Szűz fakasztotta víz táplálja a Hévízi-tavat. Itt kísérletezték ki a súlyfürdőt, és azt mondják, télen még sokkal nagyobb élmény a gőzölgő tóban fürdeni. Ismerjük meg a csodálatos hévízi gyógytavat!

Eger, bor, fürdő: szerelem

A középkori Egerben is ismerték a szellemes egészségügyi verses szabályt: "A fürdő, a bor, a szerelem megrontja az egészséges testet. De egészséges testet biztosít a fürdő, a bor, a szerelem." Valószínűleg az Árpád-házi királyok uralkodásának századaiban épült meg az első fürdőépület, majd a török hódoltság alatt törökfürdőkkel, a 20. században a termálfürdővel bővült az egri fürdők köre. A fürdők, a bor és a kézzel fogható történelem összenőtt a várossal.
Tovább
Tovább
Tovább